Evde Fırında Sütlaç Tarifi


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /home/zorbeyge/domains/zorbey.gen.tr/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zorbeyge/domains/zorbey.gen.tr/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Enfes Fırında Sütlaç Tarifi

19991641888_eb3d4efa57_zSütlü tatlı inşa etmek talep eden birçok birey amaçlı çok tatlı tarifi vardır tabiki fakat son derece hafif ve çoğunlukla birçok bireyin damak zevkine uyan ve birçok bireyin de severek tükettiği fırında sütlaç tarifi son derece ön tasarıya çıkan bir sütlaç tarifidir . Siz de eviniz de bu tatlıyı kolay bir şekilde yapabilir ve servis ederek lezzetinden yararlanabilirsiniz . Şeker oranını isteğinize ilişkili olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz .
Fırında Sütlaç Kalorisi

Fırında sütlaç kalorisi hemen hemen 442 kalori olarak karşımıza çıkmaktadır . Bu tarife ilişkili olarak kalorisi bu şekildedir fakat şeker oranı değiştiğinde kalorisi de değişkenlik gösterir .
Fırında Sütlaç Malzemeler; sutlac bir tarifi

1 yumurtanın sarısı
1 litre süt
1 vanilya
4 yiyecek kaşığı pirinç
4 yiyecek kaşığı nişasta
1 buçuk su bardağı toz şeker

Fırında Sütlaç Hazırlanışı

3805755066_5f9e4f4daa_zDerin bir tencereye sütü yumurta sarısını şekeri vanilyayı alıp normal ateşe koyalım çırpıcıyla çok kez karıştırılarak kaynaması beklenir öbür yandan küçük bir tencereye pirinçleri koyarak haşlayın ve iyice yumuşadıktan ardından kaynama suyunu iyice çektiğinizden güvenilir olduğunuz süre kayanayan sütün içerisine üç kaşık pirinçi koyalım tekrardan kaynamasını bekleyelim kaynayınca 4 yiyecek kaşığı nişastayı su içerisinde erittikten ardından sütün içerisine ağır ağır dökelim tamamını koyduktan ardından sütü çırpmaya aynı ritimde devam edin ve sütlaç tarifine kaynadıktan ardından altını kapatalım ve soğumaya bırakalaım .
Fırında sütlaç tamamını kaplara koyarak içi su dolu durumda olan fırın tepsisine koyarak üst ızgarayı açarak kızdırılan fırına verelim üstü hafif yanınca çıkarttıp üzerine bolca tarçın ve fındık döküp buzdolabına kaldıralım 4 saat ardından afiyetle yiyebilirsiniz . Bununla Birlikte ek olarak çeşitli bir tat cihazı isteyenler amaçlı içerisine gül suyu ya da limon kabuğu da rendelenerek servis edilebilir .

Bunada bi bak seversin

Ev Yapımı Kolay Tiramisu Tarifi

Kolay Tiramisu Tarifi Siz de ev ortamında dışarıda yediğiniz nefis tiramisu dan yapmak isterseniz bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yazar: Özgür Kemal